Politika privatnosti

Radi Vaše sigurnosti i privatnosti pripremili smo dokument u kojem ćete pronaći pravila obrade osobnih podataka i korištenja kolačića u vezi s korištenjem web stranice https://omsj.org.

Prikupljanje informacija i zaštita osobnih podataka

Stranica je usklađena s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, a njen administrator se trudi da se svi korisnici stranice osjećaju sigurno.

Navedeni osobni podaci bit će zaštićeni na odgovarajući način kako ne bi dospjeli u ruke neovlaštenih osoba. Također se neće prenositi, preprodavati ili koristiti na način koji nije u skladu s predviđenom svrhom. Imajte na umu da je davanje vaših osobnih podataka uvijek dobrovoljno, ali i neophodno da biste dodali komentar na blog ili nas kontaktirali putem obrasca za kontakt.

Komentari

Kada posjetitelji ostavljaju komentare na stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i niz korisničkog agenta preglednika kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte. Ostavljanje komentara potpuno je dobrovoljno. Međutim, odlukom o ostavljanju komentara pristajete na obradu Vaših osobnih podataka.

Kontakt obrazac

Na blogu na adresi https://omsj.org/kontakt nalazi se obrazac za kontakt putem kojeg nas možete kontaktirati. Ispunjavanje kontakt obrasca zahtijeva unos osobnih podataka koji se koriste za kontakt s osobom koja podnosi obrazac kako bi odgovorili na upit ili zahtjev. Podaci dostavljeni putem obrasca pohranjuju se za potrebe korisničke službe na neodređeno vrijeme, ali se podaci dobiveni na ovaj način ne koriste u marketinške svrhe.

Kolačići

Web stranica koristi kolačiće koji se koriste za prilagodbu sadržaja stranica web stranice potrebama korisnika, kako bi se web stranica ispravno prikazala na uređaju korisnika, kako bi se stvorila statistika koja pomaže razumjeti kako korisnici web stranice koriste web stranice i koje su stranice web stranice najpopularniji i korisnicima pružaju reklamni sadržaj u skladu s njihovim interesima.

Prilikom Vašeg prvog posjeta Blogu prikazuju se informacije o korištenju kolačića. Prihvaćanjem ovih informacija pristajete na korištenje kolačića u skladu s odredbama ove politike privatnosti. Ovu suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku. Da biste to učinili, izbrišite kolačiće i promijenite postavke kolačića u svom pregledniku. Kolačići koji se koriste ne pohranjuju nikakve osobne podatke ili druge informacije prikupljene od korisnika i prikupljaju se samo u statističke svrhe.

Unutar Bloga koriste se sljedeće vrste kolačića:

 • Neophodno – Kolačići pridonose upotrebljivosti web stranice omogućujući osnovne funkcije kao što su navigacija po stranici i pristup sigurnim područjima web stranice. Web stranica ne može pravilno funkcionirati bez ovih kolačića.
 • Postavke – Kolačići pridonose upotrebljivosti web stranice omogućujući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicama i pristup sigurnim područjima web stranice. Web stranica ne može pravilno funkcionirati bez ovih kolačića.
 • Statistika – Statistički kolačići pomažu vlasnicima web stranica razumjeti kako se različiti korisnici ponašaju na web stranicama prikupljajući i prijavljujući anonimne podatke, tj. Yandex metricu – koristi se za prikupljanje informacija o aktivnostima korisnika na Blogu – statistika posjećenosti web stranice, broj klikova i snimanja pojedinačnih sesija. Zahvaljujući tome možemo pratiti iskustva korisnika u interakciji s web stranicom, što je neprocjenjiva pomoć u njezinoj optimizaciji. Ovi se podaci prikupljaju u svrhu analize sadržaja i interesa korisnika, kako bismo mogli kreirati sadržaj o temama sličnim interesima čitatelja.
 • Neklasificirani – Neklasificirani kolačići su kolačići koji su u procesu klasificiranja, zajedno s pružateljima pojedinačnih kolačića.

Pravo na pristup podacima

U vezi s obradom osobnih podataka, korisnik ima sljedeća prava:

 • pravo od administratora zatražiti pristup Vašim osobnim podacima;
 • pravo na ispravak podataka;
 • pravo na brisanje podataka;
 • pravo na ograničenje obrade;
 • pravo na prigovor na obradu;
 • pravo na prijenos podataka (ako je tehnički moguće);
 • pravo na povlačenje privole za obradu osobnih podataka u određenu svrhu, ako je takva privola prethodno dana;
 • pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu u vezi s obradom osobnih podataka.

Dnevnici poslužitelja

Korištenje web stranice uključuje slanje upita poslužitelju na kojem je web stranica pohranjena. Svaki upit poslan poslužitelju sprema se u zapisnike poslužitelja.

Dnevnici uključuju, između ostalog: korisnikova IP adresa, datum i vrijeme poslužitelja, podaci o web pregledniku i operativnom sustavu koji koristite. Dnevnici se spremaju i pohranjuju na poslužitelju.

Podaci spremljeni u zapisnicima poslužitelja nisu povezani s određenim osobama koje koriste web mjesto i ne koriste se za identifikaciju korisnika.

Zapisi poslužitelja samo su pomoćni materijal koji se koristi za administriranje web stranice, a njihov sadržaj se ne otkriva nikome osim osobama ovlaštenim za administriranje poslužitelja.

Sporazum

Korištenjem web stranice https:/omsj.org/ korisnik izjavljuje da je pročitao našu politiku privatnosti i da se s njom slaže.